Apelsiner består huvudsakligen av vatten och innehåller mycket låga mängder av både fett och proteiner. Enkla sockerarter så som glukos, fruktos och sackaros är de dominerande typerna av kolhydrater i apelsinen, det är också de som ger apelsinen den söta smaken.

Många studier visar på att apelsiner har flera hälsofördelar för dig och din kropp.

Mineraler & Vitaminer

Vitamin C

Apelsiner är en utmärkt källa för vitamin C. En enkel apelsin kan förse dig och din kropp med 100% av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin C

Kalium

Apelsiner är en ypperlig källa av Kalium, högt intag av Kalium kan sänka blodtrycket hos personer med högt blodtryck och har positiva effekter på kardiovaskulär hälsa.

Tiamin

Tiamin är en av flera B-vitaminer som finns, också kallad Vitamin B1. Tiamin har flera hälsofrämjade fördelar bland annat mot stress och nervsystemet.

Folat

Folat, också känt som Vitamin B9 har många hälsofrämjande funktioner och förekommer i flera växtbaserade livsmedel.

Hälsofrämjande ämnen

Fenoler