Bananer är en bra kaliumkälla. En diet med hög kalium kan sänka blodtrycket hos personer med högt blodtryck och har positiva effekter på kardiovaskulär hälsa.
[/bsf-info-box][bsf-info-box icon=”Defaults-check” icon_size=”32″ icon_color=”#81d742″ title=”Vitamin C” heading_tag=”h2″]
Vitamin C är en vanlig antioxidant i frukter och är ett av det viktigaste kostämnena som har många viktiga funktioner för din kropp.
[/bsf-info-box][bsf-info-box icon=”Defaults-check” icon_size=”32″ icon_color=”#81d742″ title=”Vitamin B6″ heading_tag=”h2″]
Bananer är rika på vitamin B6. En medelstor banan kan ge upp till 33% av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin B6.
[/bsf-info-box]
Även om det är en viktig neurotransmittor i hjärnan, passerar dopamin från bananer inte blod-hjärnbarriären för att påverka humör, men fungerar snarare som en potent antioxidant.
[/bsf-info-box][bsf-info-box icon=”Defaults-check” icon_size=”32″ icon_color=”#81d742″ title=”Katekin” heading_tag=”h2″]
Flera antioxidant flavonoider finns i bananer, framför allt katekiner. De har kopplats till olika hälsofördelar, inklusive minskad risk för hjärt-kärlsjukdomar.
[/bsf-info-box]
Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att bananer är bland världens mest konsumerade frukter. De består huvudsakligen av kolhydrater och innehåller anständiga mängder av flera vitaminer, mineraler och antioxidanter. Kalium, C-vitamin, katekin och resistent stärkelse är bland de friska näringsämnena i bananer. Dessa kan bidra till förbättrad hjärt- och matsmältnings hälsa när de konsumeras regelbundet som en del av en hälsosam livsstil.
Hjärtsjukdom är världens vanligaste orsak till för tidig död. Bananer är höga i kalium, ett mineral som främjar hjärthälsa och normalt blodtryck. En medelstor banan innehåller cirka 0,4 gram av detta hjärt-friska mineral. Enligt en stor analys av många studier är daglig konsumtion av 1,3 till 1,4 gram kalium kopplad till en 26% lägre risk för hjärtsjukdom (10).
Dessutom innehåller bananer antioxidant flavonoider som också har förknippats med en signifikant minskning av risken för hjärtsjukdomar (11).
.