7 Hälsofördelar med Gurka
Trots att den vanligtvis anses vara en grönsak, är gurka faktiskt en frukt.
Gurka innehåller många fördelaktiga näringsämnen samt vissa växtföreningar och antioxidanter som kan hjälpa till att behandla och även förhindra vissa sjukdomar.
Gurkor är också kalorifattiga och innehåller en stor del vatten och löslig fiber, vilket gör dem idealiska för hydratisering. De kan även hjälpa till med viktminskning.
I den här artikeln tittar vi närmare på några av de främsta hälsofördelarna du får av att äta gurka.
- Kalorier: 45
- Fett: 0 grams
- Kolhydrater: 11 grams
- Protein: 2 grams
- Fiber: 2 grams
- Vitamin C: 14% of the RDI
- Vitamin K: 62% of the RDI
- Magnesium: 10% of the RDI
- Kalium: 13% of the RDI
- Mangan: 12% of the RDI
Däremot äter man vanligen en tredjedel av en gurka vid måltider därav kan du räkna med att få i dig en tredjedel av näringsämnena ovan.
För att maximera dess näringsinnehåll bör gurkor ätas oskalade. Att skala dem minskar mängden fiber såväl som vissa vitaminer och mineraler.
SAMMANFATTNING
Gurkor innehåller få kalorier och mycket vatten men också flera viktiga vitaminer och mineraler. Att äta gurkor med skalet ger den maximala mängden näringsämnen.
SAMMANFATTNING
Gurkor innehåller antioxidanter, inklusive flavonoider och tanniner, som förhindrar ansamling av skadliga fria radikaler och kan minska risken för kronisk sjukdom.
SAMMANFATTNING
Gurka består av cirka 96% vatten, vilket kan främja återfuktning och hjälpa dig att tillgodose dina dagliga vätskebehov.
SAMMANFATTNING
Gurkor innehåller få kalorier, mycket vatten och kan användas som ett låg kalori tilägg för många rätter. Alla dessa kan bidra till viktminskning.
SAMMANFATTNING
Provrör och djurstudier visar att gurka kan hjälpa till att sänka blodsockret och förhindra diabetesrelaterade komplikationer, även om ytterligare forskning behövs.
SAMMANFATTNING
Gurkor innehåller en god mängd fiber och vatten, som båda kan hjälpa till att förhindra förstoppning och öka regelbundenheten.
SAMMANFATTNING
Gurkor kan ätas färska eller inlagda. De kan avnjutas som ett kalorifattigt mellanmål eller användas för att lägga till smak i olika rätter.
Poängen
Källor:
Samtliga delar av artiklen kommer från ”PubMed Central” vilket är en av våra betrodda källor.
Detta är en högt respekterad databas från ”National Institutes of Health”.