9 Hälsofördelar med Grönkål
Av alla supernyttiga grönsaker så är Grönkål, Kung.
Det är definitivt en av de hälsosammaste och mest näringsrika växter som finns.
Grönkål är laddad med alla möjliga fördelaktiga föreningar. Av vilka, några har kraftfulla medicinska egenskaper.
Här är 9 hälsofördelar med Grönkål som stöds av vetenskapen:
- Vitamin A: 206% av RDI (från beta-karoten)
- Vitamin K: 684% av RDI
- Vitamin C: 134% av RDI
- Vitamin B6: 9% av RDI
- Mangan: 26% av RDI
- Kalcium: 9% av RDI
- Koppar: 10% av RDI
- Kalium: 9% av RDI
- Magnesium: 6% av RDI
- Den innehåller också 3% eller mer av RDI för vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), järn och fosfor
Denna mängd innehåller totalt 33 kalorier, 6 gram kolhydrater (2 av dessa är fibrer) och 3 gram protein.
Grönkål innehåller väldigt lite fett, men en stor del av fettet i grönsaken är en omega-3-fettsyra som kallas alfa-linolensyra.
Med tanke på dess otroligt låga kaloriinnehåll är Grönkål en av de näringsrikaste livsmedel som finns. Att äta mer Grönkål är ett utmärkt sätt att drastiskt öka det totala näringsinnehållet i din kost.
SAMMANFATTNING
Grönkål är väldigt näringstät och mycket låg på kalorier, vilket gör den till en av de näringsrikaste livsmedlen på planeten.
SAMMANFATTNING
Det finns många kraftfulla antioxidanter i Grönkål, inklusive quercetin och kaempferol, dessa har ett flertal fördelaktiga hälsoeffekter.
SAMMANFATTNING
Grönkål är extremt rik på vitamin C, en antioxidant som har många viktiga roller i kroppen. Endast 2 dl grönkål innehåller mer C-vitamin än en apelsin.
SAMMANFATTNING
Grönkål innehåller ämnen som binder gallsyror och sänker kolesterolnivåerna i kroppen. Ångad Grönkål är särskilt effektiv.
SAMMANFATTNING
K-vitamin är ett viktigt näringsämne som är involverat i blodkoagulering. Endast 2dl grönkål innehåller 7 gånger RDI för vitamin K.
SAMMANFATTNING
Grönkål innehåller ämnen som har visat sig hjälpa till att bekämpa cancer i provrör och djurstudier, däremot är bevisen hos människor är blandade.
SAMMANFATTNING
Grönkål är mycket rik på beta-karoten, en antioxidant som kroppen kan omvandla till vitamin A.
SAMMANFATTNING
Det finns många viktiga mineraler i Grönkål, varav några vanligtvis saknas i den moderna kosten. Dessa inkluderar kalcium, kalium och magnesium.
SAMMANFATTNING
Grönkål är rikt på lutein och zeaxantin, näringsämnen som har kopplats till en drastiskt reducerad risk för makuladegenerering och grå starr.
Poängen
@vaxtbaserat Varför du borde äta grönkål idag🌱(Vetenskapligt bevisat✅) ##vetenskap ##hälsa ##träning ##ögon ##cancer ##grönsaker ##fyp ##foryou ##vitamin ##sverige ##frisk
♬ originalljud - Växtbaserat.se
Källor:
De flesta delar av artiklen kommer från ”PubMed Central” vilket är en av våra betrodda källor.
Detta är en högt respekterad databas från ”National Institutes of Health”.