Frukter

8 Fantastiska Hälsofördelar med Äpple

Äpplen är en av de mest populära frukterna i världen – och det är lätt att förstå varför.

Det är en exceptionellt hälsosam frukt med många vetenskapligt stödda hälsofördelar.

Här är 9 imponerande hälsofördelar med äpplen:

 

1. Äpplen är näringsrika

Ett medelstort äpple – ca 180 gram – erbjuder följande näringsämnen:

  • Kalorier: 95  
  • Kolhydrater: 25 gram
  • Fiber: 4 gram
  • C-vitamin: 14% av rekommenderat dagligt intag (RDI)
  • Kalium: 6% av RDI
  • Vitamin K: 5% av RDI

Dessutom ger samma mängd 2-4% av RDI för mangan, koppar och vitaminerna A, E, B1, B2 och B6.

Äpplen är också en bra källa till polyfenoler. Trots att näringsetiketter inte listar dessa växtföreningar, är de troligen ansvariga för många av hälsofördelarna.

För att få ut maximalt av äpplen, lämna skalet på – det innehåller hälften av fibrerna och många av polyfenolerna.

SAMMANFATTNING

Äpplen är en bra källa till fibrer och vitamin C. De innehåller även polyfenoler, som kan bidra med många hälsofördelar.